В Україні змінилися ціни на популярні консерви: скільки коштують у супермаркетах.


На українському ринку консервованих продуктів спостерігаються цікаві цінові тенденції. Згідно з аналізом порталу "Хвиля" на основі даних "Мінфін", ціни на зелений горошок помітно знизилися. Горошок марки Novus обсягом 410 г став дешевшим на 24%, а горошок Верес 400 г подешевшав на 3,6%. З цінами на ікру кабачкову ситуація неоднозначна. Ціна на ікру обсягом 440 г знизилася на 20,6%, але ікра обсягом 460 г подорожчала на 3,7%. Найбільше зростання ціни спостерігалося у ікри Верес 500 г - на 13,7%. Ціни на сардини натуральні 230 г трохи знизилися. Вартість шпроту Аквамарин в олії 150 г залишилася незмінною. Загалом на ринку консервів простежується тенденція до зниження цін, зокрема на зелений горошок. Але у категорії кабачкової ікри спостерігається зростання вартості. Ці зміни відображають динаміку попиту та пропозиції, а також коливання у вартості сировини і виробництва.
Також у Україні відбулося підвищення цін на ковбасу, сир та вершкове масло.
Читайте також
- На фронті фіксують нову тактику окупантів: мотоцикли, дрони та малі піхотні групи
- Російські окупанти протягом двох годин атакували Харків дронами: наслідки "прильотів"
- У Зеленського прокоментували побоювання щодо зниження мобілізаційного віку
- Трамп обговорив з Ердоганом війну в Україні: про що домовились
- Путін вимикає москвичам мобільний зв'язок: боїться диверсій на 9 травня
- Британія посилює тиск на Іран: затримано сімох громадян за підозрою в тероризмі